In maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze verkiezingen Coronaproof verlopen? En hoe voorkomt u dat het te druk wordt bij de stemlocaties? Voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen hebben we daar iets op bedacht: reserveer uw stemtijd! Benieuwd hoe het werkt? Bekijk dan de onderstaande korte demonstratie van Jan Willem!

 

Meer informatie?
Vraag via onderstaand formulier onze Factsheet aan met alle feiten en voordelen op een rij!

 

Frequently Asked Questions:

Zoals in de 'Tijdelijke wet verkiezingen covid-19' staat beschreven, is het een eigen verantwoordelijkheid van de kiezer om de gezondheidscheck zelf te doen en daaruit zelf conclusies te trekken. De kiezer is dus niet verplicht om de gezondheidscheck te doorlopen en kan dus voor NEE kiezen. Je kunt dan verder gaan en je stemtijd reserveren.

Wanneer een kiezer tijdens de gezondheidscheck aangeeft klachten te hebben, wordt hij/zij verwezen naar een pagina met informatie over hoe ze iemand kunnen machtigen om voor hem/haar te stemmen.

Wij verwachten dat in de praktijk bij een stembureau met 3 hokjes maximaal 810 kiezers een tijd kunnen reserveren (gebaseerd op 5 kiezers, waarvan 3 zich in een stemhokje bevinden, 1 zich aanmeldt en 1 kort wacht).

Dat klopt, mensen die geen stemtijd hebben gereserveerd, mogen uiteraard niet geweigerd worden. Dat is ook niet nodig. Het doel van het reserveren van stemtijd is het creëren van spreiding, waardoor het stemmen zo veilig mogelijk plaatsvindt. Door middel van de inrichting ga je vooraf spreiding creëren.

Ja, ons online portaal waarin kiezers hun stemtijd kunnen reserveren, kan ook gerealiseerd worden in combinatie met een andere webleverancier.

In principe kan het online portaal ver van tevoren worden opengesteld, echter is de waarde van de gezondheidscheck dan achterhaald. We stemmen graag jullie wensen en de mogelijkheden met jullie af.

Indien gewenst, kan een digitale lijst getoond worden op een smartphone, tablet of pc. Dit kan uiteraard alleen indien een internetverbinding aanwezig is. Eigenlijk is het niet perse nodig om de lijst te zien. Het gaat immers om de spreiding die vooraf wordt gecreëerd. Uiteraard kan ook een papieren lijst worden geprint. Dit heeft echter weinig zin, omdat ook op de kiesdag(en) zelf nog stemtijden kunnen worden gereserveerd.